Hızlı Yapıştırıcı
Hayatımızda önemli bir yeri olan hizli yapistirici birçok çeşidi bulunuyor. Hızlı yapıştırıcılar kullanım alanlarına ve özelliklerine göre farklı olabilmektedir. Hızlı yapıştırıcının nasıl ve nerelerde kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olmak gerekiyor.
Hızlı Yapıştırıcılarının Kullanımı
Hızlı yapıştırıcılar kendi içinde ikiye ayrılmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.
- Tek komponentli hızlı yapıştırıcılar
- Çift komponentli hızlı yapıştırıcılar
Tek komponentli hızlı yapıştırıcılar genellikle kimyasalları gereği daha hafif işlerde kullanıma uygun olarak üretilmektedir. Elastikli yapısı sayesinde uygulamadan sonrasında sert bir yapı ortaya çıkmamaktadır. Çift komponentli yapıştırıcılar ise ahşap yapıların montajında, deri ve plastik hızlı yüzeylerin yapıştırılmasında kullanılıyor.
MDF Yapıştırma İçin Hızlı Yapıştırıcı
mdf yapıştırıcı olarak da kullanılan çift komponentli hızlı yapıştırıcı bu alan için uygun bir tercih sunuyor. Uygulama yapılmadan önce yüzeylerin temiz ve kirden arındırılmış olmasına dikkat edilmelidir. Uygulama yapılmadan aktivatörün çalkalanıp 1-2 saniye içinde sıkıca parçaların birbirine yapıştırılması gerekir.
Hızlı Yapıştırıcı Ahşap Üzerinde Kullanımı
Ahşap malzemelere yapılan tadilat işlerinde hızlı yapıştırıcı çeşitlerinden deniz tutkalı daha çok öneriliyor. Diğer tutkal çeşitlerine göre daha dayanıklı deniz tutkalı kolay kullanım da sunuyor. Ürünlerin daha uzun süre kullanılması için kaliteli ve tutkal fiyatları uygun olanları tercih edilebilir.
Hızlı Yapıştırıcı Elden Nasıl Çıkar?
Günümüzde kullanım alanı oldukça geniş hızlı yapıştırıcıları ahşap, kağıt, seramik ve bir çok alanda kullanılmaktadır. Kullanım özellikleri ve kimyasallar aynı zamanda silikon çeşitlerini de değiştirmektedir. Kullanım alanlarının fazla olması insanlarının yapıştırıcı ile daha fazla muhatap olmasına neden oluyor. Hızlı yapıştırıcı ile uygulama yapılırken çok fazla temas edilmesi önemli bir husustur.
Ancak bulaşması durumunda bazı çözümler bulunuyor. Aseton hızlı yapıştırıcıların daha kolay çıkmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda içinde aseton bulunan bir oje silicisi de işinizi görebilir. Oje silicisiyle uygulama yapılmadan önce içinde aseton olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir.
Hızlı yapıştırıcı bulaşan yere iki üç damla asetonun damlatılması ile alanın yumuşaması sağlanır. Daha sonra yavaş bir şekilde ovalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamalar bittikten sonra sabunlu suyla alanın yıkanıp krem sürebilirsiniz. Ayrıca bu aşamalarda vücudun tahriş edilmesine dikkat edilmelidir.