Tek bir sonuç gösteriliyor

Poliüretan

Poliüretan Alman bilim adamı olan Otto Bayer tarafından ilk kez 1937 yılında sentezlenerek diizosiyanatın diol ile olan reaksiyonundan elde edilmiştir. Organik üniteler zinciri ve karbamat bağlantıları ile birleşerek oluşan polimerdir. Esnek olan poliüretan köpükler, poliüretan süngerler olarak da bilinirler.

Esnemeyen köpükler ise daha fazla ısı ile ses yalıtımlarında kullanılırlar. Poliüretan ürünlere üretanlar da denilmektedir. Poliüretanların günümüzde süngerler, hızlı yapıştırıcılar, kaplamalar, esnek ve şişmeyen özellikte elastomerler, kaplamalar, integral ürünler, yalıtım malzemeleri ile şişmeyen yapıda olan tahta taklidi ürünlerin uygulamaları mevcuttur.

Poliüretan ürünleri sitemizin içerisindeki yapı-market kategorisinde montajlama köpükleri, valfli köpük sıkıştırma köpükleri, tabancalı köpük montaj dolgu köpükleri, yangına dayanıklı köpükler gibi farklı seçenekleri incelenebilir ve poliüretan köpük fiyatları bakarak kolayca siparişler verilebilmektedir.

Poliüretan Ne İşe Yarar?

Levha, püskürtme yöntemi ile ısı yalıtım malzemesi, sandviç panel, esnek olan ve esnek olmayan köpükler, yüksek performans gösteren yapıştırıcılar, contalar, halıların alt kısmının ve sert plastiklerin oluşmasına yararlar.

Poliüretan Nerede Kullanılır?

Esnek olan poliüretanlar kapı ile pencere montajlarında, açılan tüm boşlukları doldurmada, ısı ve ses yalıtımında, su geçirmez olan bariyerlerde, yangın çıkmasına karşı yalıtım amaçlı kullanım şekilleri mevcuttur. Kapı ile pencere montajlarında en etkin kullanım alanları arasında yer almaktadır.

Elektrik tesisatlarında soğuk ve sıcak boru yalıtımlarında, çatı kiremitlerin yapıştırılmasında, binalarda kullanılan perde betonlarda, buzhane ve soğuk hava depolarında, dış cephe yalıtım malzemesinde ve kuru gıda depolarında tutkal ile boşlukları doldurma gibi yalıtım amaçlı kullanılabilmektedir.

Poliüretan Köpük Fiyatları

Fiyatlarımız köpük boyutlarına göre değişiklik gösterse de 3 cm sprey Poliüretan köpük 55 TL, 4 cm sprey poliüretan köpük 65 TL, 5 cm sprey poliüretan köpük 75 TL olarak satılmaktadır. Sitemizdeki ısı ve ses yalıtımında kullanılan tabancalı köpük fiyatları 40-50 TL arası, valfli köpük ise 70-90 TL arası değişmektedir.

Poliüretan Zararlı Mıdır?

Kullanılmasında veya üretim aşamasında uzman desteğinin olması şarttır. Uzmanlara göre poliüretan antibakteriyal bir madde yapısına sahiptir. Birçok farklı işlemden geçtikten sonra endüstriyel alanda kullanıldığından insan sağlığına herhangi bir zararı olmamaktadır.

Poliüretan Su Geçirme Özelliği Var Mı?

Poliüretan köpükler su yalıtım malzemesi değillerdir bundan dolayı su geçirirler.

Poliüretanın Kullanım Süresi Ne Kadar?

İklimlendirme altında yapılan tüm testlerde yirmi yıldan sonrada istenen ısı yalıtım değerlerini vermektedir. poliüretan köpük fiyatları üzerinde köpüğün yaklaşık olarak kullanım süresi 80 veya 90 yıl arasında değiştiği bilinmektedir.

Poliüretan Nasıl Temizlenir?

Ele bulaşmış olan Poliüretan tabancalı köpük ve valfli köpük temizlenirken iki yola başvurulur. Bunlar;

Tuzun fazla olduğu suyun içerisinde beş dakika boyunca bekletme ve beş dakika sonrasında kalan köpük kalıntılarını ponza taşı benzeri sert maddeler ile kazıma yapılmalıdır.

Bunun yanında kaba kılları olan fırçalarda kalıntıları temizlemekte kullanılmaktadır.

Aseton gibi ürünlerde köpükleri silmede kullanılabilir.

Mobilyadan zemin kaplamalara, dış cepheden dekoratif aksesuarlara kadar geniş uygulama alanına sahip poliüretan, yapı ve yüzeyleri korur.